28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

Sivil savunma; zor zamanda sivil halkı korumaya yönelik olarak yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerdir. Savaş zamanında can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve sivil halkın savunmaya destek vermesi için hizmet verir. Afetlerde yardıma koşup can ve mal kaybını en aza indirmeye çalışır. Adı üzerinde olduğu gibi "Sivil Savunma" yani halkın savunmasıdır. Bu da 15 yaşındaki herkesin sivil savunma yükümlüsü olduğunu gösterir. Sivil savunma bir felaket durumunda kendimizi nasıl savunacağımızı bize öğretir.İlk yardım kuralları Sivil savunmanın önemini belirtmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzda 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" olarak kutlandı. Bu günün önemi vurgulandı.Öğrencilerimiz bilgilendirildi.

12.03.2021 1600

12-03-2021