REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI GÖREVİ VE AMAÇLARI

REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI GÖREVİ VE AMAÇLARI

09.11.2019 543

Rehberlik Servisinin Tanımı, Görevi ve Amaçları

 

Rehberlik ve danışma hizmetleri,  öğrencinin kendini tanıması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum gerçekleştirebilmesi, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, problemlerini çözmesi ve gerçekçi kararlar alabilmesi için bireye yardımı esas alarak kendini gerçekleştirmesine yardımcı olmayı amaçlayan profesyonel bir hizmettir.

Artık günümüz çağı hızla gelişen ve değişen teknolojik ve bilişim çağı olmakla birlikte hayatımızı kolaylaştırma adına yapılan tüm yenilikler aynı zamanda bazı uyum ve kişilik sorunlarını da birlikte getirmektedir. Bireylerin sağlıklı ilerlemeleri adına rehberlik hizmetleri eğitimin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir parçası haline gelmiştir.

 Başakşehir Cumhuriyet İlkokulu Rehberlik Servisi olarak amacımız öğrencimizi yakından tanımak ve onun da kendisini, çevresini, potansiyelini tanımasına imkan vermektir.Tüm bu çalışmalarımızı yürütürken öğrencimizi bir birey olarak koşulsuz kabul edip ona saygı duyar ve danışma sürecimizde güven, gizlilik, bireysel farklılıklar gibi mevcut ilkelere göre hareket ederiz.